Εκστρατεία Χρήσης Κράνους στην Κρήτη "Στο κεφάλι και δεμένο".

Η εκστρατεία χρήσης κράνους στην Κρήτη απο την Make Roads Safe Hellas και το Ίδρυμα FIA ξεκίνησε το 2011 σε Ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα "Η Ελλάδα και η Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020", που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Στην Ελλάδα, το 30% των τροχαίων ατυχημάτων είναι μοτοσικλετιστές, αλλά μόνο το 75% των αναβατών και το 46% των επιβατών φορά κράνη σύμφωνα με έρευνα του 2009. Επιπλέον, πολλοί που φορούν κράνη δεν τα εχουν δεμένα σωστά.

Αυτή η καμπάνια αποσκοπεί στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, προωθώντας τη σωστή χρήση του κράνους - "Στο κεφάλι και δεμένο!"

 

Μέσα στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά κατά τον μήνα Ιούνιο 2011, διαγωνισμός χρήσης κράνους, που οι μοτοσυκλετιστές που φορούν σωστά το κράνος αναγνωρίζονται και ζητήθηκε από αυτούς η δωρεάν συμμετοχή τους σε κλήρωση, με δώρο τέσσερα κράνη, προσφορά της NOLAN και ένα εισιτήριο VIP για την παρακολούθηση αγώνα MOTOGP, προσφορά της FIM. Συνολικά συμμετείχαν 187 άτομα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Make Roads Safe Hellas και το Πολυτεχνείο Κρήτης, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων, σε ώρες αιχμής, διαπιστώθηκε η μη χρήση κράνους. Περίπου 1 στους 4 δεν φορούσε ή δεν το είχε δεμένο.

Τα δώρα στους νικητές παρέδωσε ο διοικητής Τροχαίας Χανίων, Αντώνης Κουβαράκης, ο οποίος έκανε και την ακόλουθη δήλωση: «Η Τροχαία προσπαθώντας να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, διενεργεί τακτικούς ελέγχους στους οδηγούς όλων των οχημάτων. Σκοπός μας δεν είναι  μόνο η επιβολή προστίμου στους παραβάτες του ΚΟΚ αλλά έχει και συμβουλευτικό χαρακτήρα ιδιαίτερα στους οδηγούς δικύκλων, ώστε να τους ευαισθητοποιήσουμε για να φορούν πάντοτε το κράνος τους όταν οδηγούν».

Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ της Make Roads Safe Hellas και εκπαιδευτής Σχολείου Ασφαλούς Οδήγησης (Riding School), Θανάσης Χούντρας, πρόσθεσε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας είναι τα τροχαία δυστυχήματα. Τα δυστυχήματα επειδή επαναλαμβάνονται καθημερινά, ξεφεύγουν της προσοχής μας. Έτσι οποιαδήποτε δράση που έχει σκοπό στη μείωση αυτών, είναι αρκετά σημαντική και ουσιαστική».

Design and Editorial by Maclennan Ward Research.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now